BARTEN

HOUTEN

Voor bouwbedrijf Barten Groep hebben we een nieuw bedrijfspand ontworpen op bedrijventerrein de Meerpaal in Houten.
Het gebouw bestaat uit een kantoor met bedrijfshal. Deze zijn met elkaar verweven en beiden zorgvuldig vormgegeven.
Het kantoor is open en transparant. Het is georganiseerd rond een centrale vide met doorkijken naar de hal en dakterras dat zich in de hal bevindt. Bij binnenkomst in het gebouw bevindt je je direct in deze vide en het hart van het bedrijf. De buitenschil van de hal, die bestaat uit verticale Siberisch lariks balken, is doorgetrokken aan de binnenzijde. De hal maakt zo zichtbaar een deel uit van het bedrijf en is een eyecatcher in het interieur van het kantoor. De kantine ligt achter deze schil. Een van de wanden kan daar volledig geopend worden, zodat de kantine bij de centrale ruimte kan worden getrokken indien gewenst . Om de openheid ook naar buiten te vergroten zijn grote perspectivische kaders in de gevel geplaatst.

Fotografie: Peter Cuypers

BARTEN

HOUTEN

Voor bouwbedrijf Barten Groep hebben we een nieuw bedrijfspand ontworpen op bedrijventerrein de Meerpaal in Houten.
Het gebouw bestaat uit een kantoor met bedrijfshal. Deze zijn met elkaar verweven en beiden zorgvuldig vormgegeven.
Het kantoor is open en transparant. Het is georganiseerd rond een centrale vide met doorkijken naar de hal en dakterras dat zich in de hal bevindt. Bij binnenkomst in het gebouw bevindt je je direct in deze vide en het hart van het bedrijf. De buitenschil van de hal, die bestaat uit verticale Siberisch lariks balken, is doorgetrokken aan de binnenzijde. De hal maakt zo zichtbaar een deel uit van het bedrijf en is een eyecatcher in het interieur van het kantoor. De kantine ligt achter deze schil. Een van de wanden kan daar volledig geopend worden, zodat de kantine bij de centrale ruimte kan worden getrokken indien gewenst . Om de openheid ook naar buiten te vergroten zijn grote perspectivische kaders in de gevel geplaatst.

Fotografie: Peter Cuypers