GROOT WARNSBORN

ARNHEM

Volledige renovatie van het historische Landhuis van Gemeentelijk monument Groot Warnsborn. Het Landhuis bleef na renovatie de functie van hotel behouden. Driekwart van het originele gebouw bestaat uit nieuwbouw. Desondanks is er een prachtig evenwicht gevonden tussen modern elementen en de klassieke grandeur van het Landgoed. MONK architecten heeft een ontwerp gemaakt voor zowel het exterieur als het interieur van het Landhuis. Het bleek een continue strijd tussen budgettaire (on)mogelijkheden, behoud van monumentale eigenaardigheden en sfeerbepalende uitdagingen. Het uiteindelijke resultaat is een gebouw dat een warm welkom biedt voor haar gasten. Hotelkamers zijn er in diverse stijlen en gaan van bedstede tot luxe suites. In het ontwerp is rekening gehouden met de omgeving waarin het Landhuis zich bevindt. Zo is er vanuit de nieuwe serre optimaal zicht op het Landgoed en zijn er doorzichten naar het aangrenzende natuurgebied van De Hoge Veluwe. Resultaat: een ontwerp waarmee Groot Warnsborn weer op de kaart is gezet.

GROOT WARNSBORN

ARNHEM

Volledige renovatie van het historische Landhuis van Gemeentelijk monument Groot Warnsborn. Het Landhuis bleef na renovatie de functie van hotel behouden. Driekwart van het originele gebouw bestaat uit nieuwbouw. Desondanks is er een prachtig evenwicht gevonden tussen modern elementen en de klassieke grandeur van het Landgoed. MONK architecten heeft een ontwerp gemaakt voor zowel het exterieur als het interieur van het Landhuis. Het bleek een continue strijd tussen budgettaire (on)mogelijkheden, behoud van monumentale eigenaardigheden en sfeerbepalende uitdagingen. Het uiteindelijke resultaat is een gebouw dat een warm welkom biedt voor haar gasten. Hotelkamers zijn er in diverse stijlen en gaan van bedstede tot luxe suites. In het ontwerp is rekening gehouden met de omgeving waarin het Landhuis zich bevindt. Zo is er vanuit de nieuwe serre optimaal zicht op het Landgoed en zijn er doorzichten naar het aangrenzende natuurgebied van De Hoge Veluwe. Resultaat: een ontwerp waarmee Groot Warnsborn weer op de kaart is gezet.