Deze website is alleen in portretmodus te bekijken

BAJESKWARTIER AMSTERDAM

SAMEN STERK ‘Samen Sterk’ is ontworpen op basis van een tenderdocument voor het Bajeskwartier, Kavel A te Amsterdam. Kavel A bevindt zich aan de rand van het plangebied en is onderdeel van het zogeheten Kenniscluster. De ontwikkeling omvat een programma van circa 300 studentenwoningen voor de Alliantie en circa 200 short stay kamers voor Hotel Jansen. Twee eigenaren en heel veel gebruikers. Verbinden staat centraal in ons ontwerp. Hoe kan je in een gebouw verbindingen leggen tussen de gebruikers; jonge mensen die samen in dezelfde situatie zitten. Studeren in een nieuwe omgeving. Basis van ons ontwerp: creëer zoveel mogelijk horizontale als verticale ontmoetingsplekken. De twee verschillende gebruikers met ieder een eigen programma, vormen een tweedeling in het gehele gebouw. Centraal in het gebouw is een verticale straat bestaande uit een dubbel trap, een zogenaamde jongens en meisjes trap (inspiratie de Van Nelle Fabriek te Rotterdam) waar beide gebruikers een eigen ontsluiting krijgen. De gedeelde ruimtes die zich in de verticale straat bevinden vormen ontmoetingsplekken voor alle studenten, evenals voor de collectieve functies in het gebouw. In de gevel bevinden zich tuinen die allemaal met elkaar in verbinding staan, wat voor interactie zorgt tussen alle bewoners. Het gevelbeeld wordt bepaald door de modulaire opzet en bouwmethodiek. De modules verspringen ten opzichte van elkaar in diepte wat een dynamisch gevelbeeld geeft voor zowel de binnen als de buiten gevel. Per module zichtbare duurzaamheid door het geïntegreerde PV-paneel. Wij zien de stad als een groot ecosysteem bestaande uit verschillende kleinere ecosystemen en de bijhorende organismes. Elk ecosysteem van de stad voegt iets toe waardoor er een continue innoverende leefomgeving ontstaat, voortvloeiend uit interactie en synergie. Een leefomgeving die terugkomt in elk ecosysteem. Door een wisselwerking tussen de ecosystemen houden ze elkaar in leven.

ATOOMWEG 100 UTRECHT

Een ontwerp voor de entree van een bestaand kantoorgebouw in Utrecht.

GIO & VITEAU MOORDRECHT

Tender opdracht, 2019

STECK UTRECHT

STECK, de stadskwekerij Cartesius! Een stadsbiotoop anno 2026, waar men eruit haalt wat erin zit. In een groot team hebben we gewerkt aan een visie voor de Cartesiusdriehoek, een samenwerking van onder andere KCAP en MONK. Een verbindend landschap opgedeeld in diverse deelgebieden vormt het parklandschap waar het produceren van groente en het kweken van talent centraal staat. Het CAB-gebouw vormt de hoeksteen van de stadskwekerij, grenzend aan station Zuilen en een zichtbaar icoon. Het CAB-gebouw gaat het hart vormen van de nieuwe wijk waarin zowel publieke als commerciële functies een plek krijgen. Er wordt voedsel geproduceerd, muziek gemaakt en eigenzinnige meubels ontworpen. Kortom talent gekweekt. Daarnaast wordt er gewoond in de woontorens op het dak van het CAB-gebouw. De bouwvolumes opgetrokken uit een volledig houten constructie, verrijzen als het ware uit het interieur van het CAB-gebouw. De nieuwe functies in het gebouw worden geprogrammeerd rond een voetgangerspassage die door grote openingen in de gevel vanuit drie zijden van het gebouw te betreden is. Één van deze openingen verbind het CAB-gebouw met een nieuw aangrenzend multifunctioneel gebouw. Hierin word Hotel Jansen, een parkeergarage, een sportaccommodatie en aan de oostzijde een woninggebouw bijeengebracht. Beelden: KCAP & MONK

NPD UTRECHT

Inzending Tender NPD strook Utrecht TEAM Dura Vermeer Heren 5 Architecten Dietz communicatie Carve Ingenieursbureau Michiel van ‘t Hoof J.Minds Syntrus Achmea Real Estate Tobias WoldendorpUtrecht

BEDRIJFSGEBOUW BLEISWIJK

Kantoor 1500 M2 Hal 7000 M2

ZUIDAS AMSTERDAM

Ontwerp voor een multi-tenant kantoorgebouw op de Zuidas. Openheid & transparantie door de grote glazen oppervlaktes, maar zeker ook door de gelaagdheid in het ontwerp. Een innovatief gebouw voor ‘innovators’. Een kantoor moet een plek zijn om geïnspireerd te worden – een plek om met elkaar in contact te komen en ideeën op te doen.

KANTOORTOREN AMSTERDAM

Ontwerp voor een single-tenant kantoorgebouw op de Zuidas op een zichtlocatie. Efficiëntie, daglicht en contact tussen de verschillende verdiepingen zijn belangrijke elementen in dit ontwerp. De boardroom en het restaurant hebben een extra dimensie gekregen doordat ze als horizontale schijf het gebouw doorsnijden. Het uitzicht op het aangrenzende dakterras is groots!

FORT KUDELSTAART AALSMEER

Ontwerp tender

BUNKER UTRECHT

Vormstudies voor een bunker in Utrecht. Hoe kan een ruïne weer een bestemming krijgen. Uitzicht over Amsterdams Rijnkanaal.

MINERVA HAVENWEG AMSTERDAM

Studie en schetsontwerp locatie Minervahavenweg Amsterdam. Geïnspireerd door de huidige bebouwing van de Amsterdamse Fijnhouthandel is een gebouw ontworpen wat niet anoniem aan de kade staat maar in vorm en gebruik juist de relatie zoekt. Een volledige houten constructie met een combinatie van glazen en houten gevels. Onder bieding.

CYCLUS RIEKERPOLDER

Studie-ontwerp samen met Moss Amsterdam gemaakt. Hoe kunnen we een verticale groentekas integreren in een woon- werkgebouw. Gebruiken we de kas als groene long van het gebouw. CO2 en O2 dus een uitwisseling van lucht en tegelijkertijd temperatuur. Op locatie Riekerpolder waar juist de vraag naar dit soort innovatieve projecten hoog is. Naast locale gebruikers kunnen we een deel van de biologisch gekweekte groente en kruiden elektrisch distribueren door Amsterdam. Behalve een ontwerp, een gefundeerde businesscase. Wie gaat deze uitdaging aan?

LOTUS 3B ROTTERDAM

Organisaties worden steeds dynamischer. Meer gericht op kennisuitwisseling en samenwerking. Meer gericht op flexibiliteit. Een gebouw ontworpen voor de toekomst in Rotterdam. Een ‘tafel’ waarin een groot restaurant en werkplekken die individueel worden verhuurd of verkocht. Ontsluiting van het maaiveld met gebiedsvriendelijke voorzieningen. Op de tafel losse modules die vrijdragend boven elkaar kunnen worden geplaatst en die volledig in hout zijn geconstrueerd. Daarin werkruimtes met tussenliggend gemeenschappelijke voorzieningen. Idealiter bouw je alleen dat waar gebruikers voor zijn. Het ‘Plug & Play’ principe. Op het dak een moestuin waarvan de producten worden gebruikt in het (biologische) restaurant.

BAJESKWARTIER AMSTERDAM

SAMEN STERK ‘Samen Sterk’ is ontworpen op basis van een tenderdocument voor het Bajeskwartier, Kavel A te Amsterdam. Kavel A bevindt zich aan de rand van het plangebied en is onderdeel van het zogeheten Kenniscluster. De ontwikkeling omvat een programma van circa 300 studentenwoningen voor de Alliantie en circa 200 short stay kamers voor Hotel Jansen. Twee eigenaren en heel veel gebruikers. Verbinden staat centraal in ons ontwerp. Hoe kan je in een gebouw verbindingen leggen tussen de gebruikers; jonge mensen die samen in dezelfde situatie zitten. Studeren in een nieuwe omgeving. Basis van ons ontwerp: creëer zoveel mogelijk horizontale als verticale ontmoetingsplekken. De twee verschillende gebruikers met ieder een eigen programma, vormen een tweedeling in het gehele gebouw. Centraal in het gebouw is een verticale straat bestaande uit een dubbel trap, een zogenaamde jongens en meisjes trap (inspiratie de Van Nelle Fabriek te Rotterdam) waar beide gebruikers een eigen ontsluiting krijgen. De gedeelde ruimtes die zich in de verticale straat bevinden vormen ontmoetingsplekken voor alle studenten, evenals voor de collectieve functies in het gebouw. In de gevel bevinden zich tuinen die allemaal met elkaar in verbinding staan, wat voor interactie zorgt tussen alle bewoners. Het gevelbeeld wordt bepaald door de modulaire opzet en bouwmethodiek. De modules verspringen ten opzichte van elkaar in diepte wat een dynamisch gevelbeeld geeft voor zowel de binnen als de buiten gevel. Per module zichtbare duurzaamheid door het geïntegreerde PV-paneel. Wij zien de stad als een groot ecosysteem bestaande uit verschillende kleinere ecosystemen en de bijhorende organismes. Elk ecosysteem van de stad voegt iets toe waardoor er een continue innoverende leefomgeving ontstaat, voortvloeiend uit interactie en synergie. Een leefomgeving die terugkomt in elk ecosysteem. Door een wisselwerking tussen de ecosystemen houden ze elkaar in leven.

ATOOMWEG 100 UTRECHT

Een ontwerp voor de entree van een bestaand kantoorgebouw in Utrecht.

GIO & VITEAU MOORDRECHT

Tender opdracht, 2019

STECK UTRECHT

STECK, de stadskwekerij Cartesius! Een stadsbiotoop anno 2026, waar men eruit haalt wat erin zit. In een groot team hebben we gewerkt aan een visie voor de Cartesiusdriehoek, een samenwerking van onder andere KCAP en MONK. Een verbindend landschap opgedeeld in diverse deelgebieden vormt het parklandschap waar het produceren van groente en het kweken van talent centraal staat. Het CAB-gebouw vormt de hoeksteen van de stadskwekerij, grenzend aan station Zuilen en een zichtbaar icoon. Het CAB-gebouw gaat het hart vormen van de nieuwe wijk waarin zowel publieke als commerciële functies een plek krijgen. Er wordt voedsel geproduceerd, muziek gemaakt en eigenzinnige meubels ontworpen. Kortom talent gekweekt. Daarnaast wordt er gewoond in de woontorens op het dak van het CAB-gebouw. De bouwvolumes opgetrokken uit een volledig houten constructie, verrijzen als het ware uit het interieur van het CAB-gebouw. De nieuwe functies in het gebouw worden geprogrammeerd rond een voetgangerspassage die door grote openingen in de gevel vanuit drie zijden van het gebouw te betreden is. Één van deze openingen verbind het CAB-gebouw met een nieuw aangrenzend multifunctioneel gebouw. Hierin word Hotel Jansen, een parkeergarage, een sportaccommodatie en aan de oostzijde een woninggebouw bijeengebracht. Beelden: KCAP & MONK

NPD UTRECHT

Inzending Tender NPD strook Utrecht TEAM Dura Vermeer Heren 5 Architecten Dietz communicatie Carve Ingenieursbureau Michiel van ‘t Hoof J.Minds Syntrus Achmea Real Estate Tobias WoldendorpUtrecht

BEDRIJFSGEBOUW BLEISWIJK

Kantoor 1500 M2 Hal 7000 M2

ZUIDAS AMSTERDAM

Ontwerp voor een multi-tenant kantoorgebouw op de Zuidas. Openheid & transparantie door de grote glazen oppervlaktes, maar zeker ook door de gelaagdheid in het ontwerp. Een innovatief gebouw voor ‘innovators’. Een kantoor moet een plek zijn om geïnspireerd te worden – een plek om met elkaar in contact te komen en ideeën op te doen.

KANTOORTOREN AMSTERDAM

Ontwerp voor een single-tenant kantoorgebouw op de Zuidas op een zichtlocatie. Efficiëntie, daglicht en contact tussen de verschillende verdiepingen zijn belangrijke elementen in dit ontwerp. De boardroom en het restaurant hebben een extra dimensie gekregen doordat ze als horizontale schijf het gebouw doorsnijden. Het uitzicht op het aangrenzende dakterras is groots!

FORT KUDELSTAART AALSMEER

Ontwerp tender

BUNKER UTRECHT

Vormstudies voor een bunker in Utrecht. Hoe kan een ruïne weer een bestemming krijgen. Uitzicht over Amsterdams Rijnkanaal.

MINERVA HAVENWEG AMSTERDAM

Studie en schetsontwerp locatie Minervahavenweg Amsterdam. Geïnspireerd door de huidige bebouwing van de Amsterdamse Fijnhouthandel is een gebouw ontworpen wat niet anoniem aan de kade staat maar in vorm en gebruik juist de relatie zoekt. Een volledige houten constructie met een combinatie van glazen en houten gevels. Onder bieding.

CYCLUS RIEKERPOLDER

Studie-ontwerp samen met Moss Amsterdam gemaakt. Hoe kunnen we een verticale groentekas integreren in een woon- werkgebouw. Gebruiken we de kas als groene long van het gebouw. CO2 en O2 dus een uitwisseling van lucht en tegelijkertijd temperatuur. Op locatie Riekerpolder waar juist de vraag naar dit soort innovatieve projecten hoog is. Naast locale gebruikers kunnen we een deel van de biologisch gekweekte groente en kruiden elektrisch distribueren door Amsterdam. Behalve een ontwerp, een gefundeerde businesscase. Wie gaat deze uitdaging aan?

LOTUS 3B ROTTERDAM

Organisaties worden steeds dynamischer. Meer gericht op kennisuitwisseling en samenwerking. Meer gericht op flexibiliteit. Een gebouw ontworpen voor de toekomst in Rotterdam. Een ‘tafel’ waarin een groot restaurant en werkplekken die individueel worden verhuurd of verkocht. Ontsluiting van het maaiveld met gebiedsvriendelijke voorzieningen. Op de tafel losse modules die vrijdragend boven elkaar kunnen worden geplaatst en die volledig in hout zijn geconstrueerd. Daarin werkruimtes met tussenliggend gemeenschappelijke voorzieningen. Idealiter bouw je alleen dat waar gebruikers voor zijn. Het ‘Plug & Play’ principe. Op het dak een moestuin waarvan de producten worden gebruikt in het (biologische) restaurant.