Deze website is alleen in portretmodus te bekijken

SKILL CITY ROTTERDAM

SKILL CITY, De makers terug in de stad. Terwijl we onze steden ‘mixen’ voor de hoogopgeleiden en kantoorbanen, snijdt het mes voor de lager opgeleiden aan twee kanten. Het werk verdwijnt naar buiten, omdat vakmanschap en extensieve bedrijvigheid het aflegt tegen woningbouw. En een woning wordt pas betaalbaar als je ver weg zit van de voorzieningen en mogelijkheden die juist voor jou zeer toegankelijk zouden moeten zijn. Wij willen de stad weer zien als emancipatiemachine. Door een stedelijk complex toe te voegen dat als een ecosysteem functioneert om de gewone man en zijn gezin te laten floreren en groeien. Daarvoor zien wij vier pijlers: betaalbaar wonen, ruimte voor vakmanschap, bedrijfsopleiding en de stimulans en ondersteuning. Skill City, de plek waar de stad werkt voor de gewone man. In samenwerking met ECHO Urban Design, ERA Contour en Fullhouse Vastgoed

BEURSKWARTIER UTRECHT

Een studie voor een gebouw op het Beurskwartier in Utrecht. Wonen, werken en short-stay worden gecombineerd en zullen gemixt worden verspreid over het gebouw. In de plint maar ook op diverse andere lagen komen voorzieningen ondersteunend aan het basis programma. De plint heeft een eigen uitstraling die refereert naar de Utrechtse werfkelder in de binnenstad. In de gewelven komen diverse voorzieningen die ervoor zorgen dat de plint gaat bruisen. De grote taps toelopende trap verbind het gebouw met het aangrenzende park waardoor het gebouw een relatie aangaat met de context en niet opzichzelfstaand zal zijn.

WOONHUIS BOSCH EN DUIN

ALLES ONDER ÉÉN DAK Is het thema van dit nieuwe woonhuis in Bosch en Duin. We hebben eerst gekeken of het bestaande gebouw kon worden verbouwd maar dat bleek niet eenvoudig. Zeker niet als je in overweging neemt dat we een duurzaam huis willen maken. En rekening houdend met de wensen van onze opdrachtgevers. Een licht en modern huis! Een aan de onderzijde met hout bekleed dak. Grote overstekken zorgen voor schaduw en overdekte buitenruimtes. Twee grote vides, één bij de entree en één in de woonkamer op het zuiden. Zichtlijnen door het woonhuis heen geven op alle plekken zicht op het familieleven. En op het bos rond de woning. Stalen puien soms bekleed met hout zorgen voor veel daglicht en privacy. De omgevingsvergunning is ondertussen verleend en we zijn in bouwvoorbereiding. Start bouw voorjaar 2022.

KANTOORGEBOUW DRIEBERGEN

Nieuwbouw kantoorgebouw Driebergen-Rijsenburg. Het huidige bedrijfsgebouw is gedateerd en niet meer te verduurzamen. De ambitie is om naast de Triodos Bank op het landgoed de Reehorst, een gelijkwaardig duurzaam gebouw te realiseren.Een groene ecologische koppeling met het landgoed. Het project wordt gerealiseerd naast het al genoemde kantoorgebouw van de Triodos Bank, de P+R en het NS station. Het gebouw is zo ontworpen en gepositioneerd op de kavel dat er ruimte wordt behouden voor groen en parkeren aan de lange zijden van het gebouw. Wij hebben ervoor gekozen om het gebouw aan de kopse kanten per laag getrapt te verspringen om zo, als het ware een ecoduct te creëren. Aan te sluiten op het landgoed De Reehorst maar ook op de woonhuizen gelegen aan de Odijkerweg. Het gebouw als ecoduct zorgt zo voor een groene verbinding van aan de oostkant het glooiende voormalige landgoed, nu Triodos Bank, naar de westkant waar woningen en weiland zijn gesitueerd. Om genoeg daglicht in het gebouw te verkrijgen zijn er inspringingen gemaakt in de zuidelijke langs gevel. Met aan de noordelijke langs gevel de verkeersruimte voor alle kantoren. De hoofdentree voor de mogelijk diverse bedrijven bevindt zich centraal in het midden van het gebouw aan de zuidelijke langs gevel. Een eigentijds, flexibel en hybride kantoorgebouw wat inspeelt op de huidige ontwikkelingen. Een duurzaam en groen gebouw, energetisch neutraal. Fase vooroverleg met de gemeente is opgestart.

HOTEL POPAL UTRECHT

Aan de rand van het Werkspoorkwartier en gelegen tegen Station Zuilen staat het voormalige Mitros kantoorgebouw. Het Werkspoorkwartier wat in transformatie is van een bedrijventerrein naar een complex en divers gebied gericht op zowel creatieve gebruikers als de huidige ondernemers. https://www.werkspoorkwartier.nl Dit gebouw staat eigenlijk op een schakelpunt tussen enerzijds het Werkspoorkwartier als de Cartesiusdriehoek waar voornamelijk woningbouw wordt gerealiseerd. https://www.cartesius-utrecht.nl/nl/home/ Het oude kantoorgebouw wordt een bijzonder hotel op een bijzondere plek. Gericht op zowel de zakelijke gast als de bezoekers van Utrecht die op een gave plek willen overnachten. Maar ook op bijvoorbeeld de bezoeker van het Nederlands Filmfestival gevestigd in de Machinerie. Elke kamer heeft een thema wat zowel te maken heeft met de plek als de culturele achtergrond van de eigenaren. Een inspirerende Arabische mix van kleuren en geuren. Daarbij kan een Afghaanse keuken niet ontbreken! Oplevering najaar 2022.

ZORGGEBOUW HINDERSTEINLAAN UTRECHT

Midden in Leidsche Rijn een oud stukje Vleuten waaronder een groot en voormalig kloostercomplex gelegen in het groen. Oude kloostertuinen met veel bomen waaronder een hoogstam boomgaard. Een klein deel van het klooster wordt getransformeerd tot een zorgcomplex voor intramurale zorg. Een warme plek voor zowel bewoner als familie. Het gebouw is gebouwd in de jaren 50 en is geen monument waardoor wij in de gelegenheid zijn om het gebouw een extra verdieping te geven met een nieuwe kap vorm. De opbouw wordt uitgevoerd met een houten gevelbekleding om zo de nieuwe toevoeging te benadrukken. Daarnaast is het dit deel zo gedetailleerd dat het als een soort stolp op het bestaande gebouw wordt geplaatst. Het gemetselde deel van het gebouw wordt hersteld en met een olikeimlaag afgewerkt.

SUPERUNIE BEESD

Voor een bestaand kantoorgebouw langs de A2 te Beesd zijn wij gevraagd onze visie op het nieuwe (thuis)werken te geven. Wordt het nou uitbreiden of verhuizen? Met het oog op groei in combinatie met tegelijkertijd minder werknemers op de vloer. Wij kozen voor een uitbreiding op het dak met daarbij een volledig nieuwe indeling nauw verbonden met het gebruik van het pand. Doormiddel van diverse workshops hebben wij samen met VOID interieurarchitectuur informatie gekregen van de werknemers, die betrokken werden in het gehele proces. Wij zijn opzoek gegaan naar de kwaliteiten en kansen van het gebouw en hebben deze in het nieuwe plan optimaal benut.

HOTEL JANSEN BAJESKWARTIER AMSTERDAM

Op het voormalige Bijlmer Bajes terrein verreist een nieuw woon-werk gebied Bajeskwartier. Een ontwikkeling van AM met OMA, LOLA Landscape en FABRICations als ontwerpers / supervisor. In opdracht van de Alliantie en Hotel Jansen heeft Moke architecten een woongebouw ontworpen van 100 meter lang en 12 verdiepingen hoog voornamelijk voor studenten. Een deel van het gebouw wordt ingevuld door het concept Hotel Jansen. Een concept waar short-stay kamers worden aangeboden met daarbij huiskamers en in de plint een groot restaurant. Wij zijn gevraagd om het interieur te ontwerpen, dus alle kamers en clubroom en inclusief alle algemene voorzieningen waaronder het restaurant, de wasbar, sportschool in de plint. In nauwe samenwerking met Fiction Factory, Amsterdam zijn wij bezig met het zoeken naar de juiste sfeer, kleur en materiaal per ruimte. Dus samen ontwerpen en realiseren waarbij het hergebruik van materialen leidend is. Oplevering voorjaar 2023.

HUB ALKMAAR

Nieuwbouw Campus HUB Alkmaar. Bettyblocks groeit. Nieuwbouw van 40 studio’s en 218 appartementen waarvan 30% in de sociale sector wordt gerealiseerd. Woningen en studio’s deels ook voor de medewerkers van Bettyblocks. De bedrijfswoning opnieuw uitgevonden! Gemeenschappelijke voorzieningen onder een opgetild groen maaiveld. Kantoor m2 die flexibel indeelbaar zijn en simpel ook weer kunnen worden getransformeerd naar woningen en vice versa. Hybride houtconstructie. Opdrachtgever: Bettyblocks / Bro Vastgoed. Realisatie: 2021.

SCHEPERSVELD HOLLANDSCHE RADING

Een nieuw ontwerp voor een particuliere woning ook op het Schepersveld te Hollandsche Rading! We mogen voor een opdrachtgever nog een keer zijn eigen huis ontwerpen en bouwen. Hetzelfde (bouw)team gaat hiermee aan de slag. Volledig in hout, super duurzaam en circulair. Gevels zijn uitgewerkt met zwarte Shou Sigu Ban houten delen. Het interieur m.b.v. op lokatie gezaagd Douglas hout. Start bouw oktober 2021.

MACHINERIE UTRECHT

Machinerie de creative hotspot voor film- en beeldcultuur. MONK Architecten ontwierp het duurzame gebouw dat wordt gevestigd in een oude apparatenfabriek in het Werkspoorkwartier, vlakbij NS-station Zuilen. In het najaar van 2022 start de bouw. De opening vindt plaats in het najaar van 2023. Nooit eerder had beeld zo’n prominente plek in ons leven. En nooit eerder was de invloed van beeld op onze cultuur zo sterk. De technologische ontwikkelingen bieden veel kansen om onze beeldcultuur te verrijken. Om beeldmakers en publiek hiervoor een plek te bieden, bundelen de drie Utrechtse instituten FOTODOK, Hoogt in Transitie (HIT) en het Nederlands Film Festival (NFF) hun krachten. Zij namen het initiatief voor de Machinerie, de nieuwe creatieve hotspot die Utrecht nu nog mist. Makers en publiek werken hier met beeld, wisselen kennis uit over beeld en kijken naar beeld. Het gebouw van de Machinerie bestaat uit filmzalen, expositieruimtes, ateliers, flexplekken en horeca. Het innovatieve, kwalitatief hoogwaardige programma van de Machinerie verbindt beeldmakers en bezoekers met elkaar. Educatieve activiteiten en talentbegeleiding geven hen de kans om zich te ontplooien en hun talenten te ontwikkelen, om zo de beeldcultuur te versterken. Naast FOTODOK, HIT en het NFF krijgen ook andere partijen een plek in de Machinerie, zoals kunstcollectief Monobanda, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, De Maakruimte, animatiestudio’s Skelter, Frame Order, Job, Joris & Marieke, Stichting Creative Coding Utrecht en INDYVIDEO. De partijen waarmee al deze organisaties en bedrijven samenwerken, kunnen flexplekken en ruimtes huren in het pand. Het programma is gebaseerd op vier pijlers. Met 'De maatschappij, dat zijn wij' worden visuele verhalen verteld die een nieuw perspectief bieden op actuele maatschappelijke thema’s. In het kader van 'Leren door te doen' worden workshops over het visuele vak gegeven aan een uiteenlopend publiek, van kinderen tot professionals. Met de pijler 'De Machinerie bouwen we samen' delen makers hun motieven, inspiratiebronnen en werkwijzen met het publiek in workshops, lezingen en Q&A’s en geeft het publiek op zijn beurt waardevolle input. De laatste pijler is 'Innovatie en kruisbestuiving'. Hiermee wordt talent uit de visuele sector geholpen om zich te ontwikkelen door middel van kruisbestuiving met andere makers, nieuwe disciplines en samenwerkingen met beeldexperts uit binnen- en buitenland. Zo profiteren Utrechters van deze nieuwe creatieve hotspot én zetten we Utrecht nationaal en internationaal op de kaart.

OPDUIN SCHOORL

Een ontwerp voor een particuliere woning te Schoorl.

CROESELAAN UTRECHT

Op de hoek van de Croeselaan en Vondellaan te Utrecht, in het voormalige pand van Scheer & Foppen komen nieuwe appartementen. Het plan bevat vier bouwlagen waarvan de begane grond wordt verbouwd tot appartementen, een fietsenstalling en een commerciële ruimte. In de bouwlagen met een extra opbouw komen ook appartementen. De groene gevel komt voor de huidige bakstenen gevel, waar de huidige openingen worden gehandhaafd. Naast de huidige openingen worden er nog extra toegevoegd om alle appartementen van voldoende daglicht te kunnen voorzien. De kozijnen worden uitgevoerd als bloemkozijn, die refereren naar het huidige gevelbeeld. De plint, met diverse functies, krijgt een variërende verschijningsvorm. De plint wordt uitgevoerd in gepoedercoat aluminium met een onregelmatig ritme in profilering die wonen met retail onderscheid. Ditzelfde materiaal komt terug in de bloemkozijnen van de groene gevel en de gevel van de opbouw waardoor het gebouw een geheel vormt.

DE TRAP CENTRAAL ZWOLLE

De trap centraal stellen in een leeg kantoorgebouw te Zwolle. Verbinding leggen tussen gebruikers in twee kantoorvolume's. Een trap is meer dan alleen een verbinding. Het is een ontmoetingsplek, een overleg plek een zitplek, een plek waar je kan kijken en kan worden gezien. De trap begint buiten als nieuwe aanzet in een veranderende omgeving. Waar nu vooral wordt gewoond in plaats van gewerkt. De trap geeft, naast toegang aan de gebruikers, ook de mogelijkheid om extra functies zoals een sportschool toe te voegen aan het gebouw. De trap als kunstwerk.

SCHUURWONING CULEMBORG

Een ontwerp voor een particuliere woning in Culemborg. Gesitueerd aan de Goilberdingerdijk die grenst aan de uiterwaarden. De buurman is het cultureel erfgoed fort werk aan t'spoel met het door Monk eerder ontworpen Forthuis. We hebben getracht de schuurwoning zo te ontwerpen dat het familie is met het Forthuis. Door het volume te boetseren, is er een sculpturaal gebouw ontstaan.

POLDER BADHOEVEDORP

Studieopdracht. Mixed-use, wonen en werken langs de A9 met uitzicht op Schiphol.

FIZZIONPARC APELDOORN

Het FizzionParc in Apeldoorn ontwikkelt zich verder op de plek waar 50 jaar geleden het Philips Electrologica complex werd gebouwd. Vanuit het heden en de actuele vraag naar bedrijfsruimte hebben we voor Merin een toekomstbestendige uitwerking gemaakt voor het FizzionParc. Twee gebouwen uit de Philips tijd, Oak en Sequoia, vormen de “wanden” van het plangebied. Daarbinnen wordt een park aangelegd met hierin nieuw te realiseren kantoorpaviljoens. Het FizzionParc wordt niet traditioneel verkaveld. De kavels zijn zo groot als de omtrek, footprint, van het gebouw dat erop komt. Deze footprints hebben geen vaste afmeting en kunnen naar wens worden bepaald. Het parkeren wordt op het park centraal geregeld. De ruimte rondom de kantoorpaviljoens wordt aangelegd als tuin waar de gebruikers gezamenlijk gebruik van kunnen maken. Het gebruik, beheer en onderhoud van het park worden ondergebracht in een parkmanagement. Om de kwaliteit en leefbaarheid van het gebied te waarborgen hebben we een aantal randvoorwaarden opgesteld voor de architectuur, uitstraling en materialisatie. Deze randvoorwaarden zorgen voor een samenhang en herkenbaarheid op FizzionParc en bieden toch ruimte voor variatie. Het FizzionParc wordt ontwikkeld tot een uniek kantorenpark in Apeldoorn. De combinatie van bestaande bouw, samen met de ontwikkeling van nieuwe kantoorpaviljoens zorgen voor een divers aanbod in kantoorruimte- en gebouwen.

CEDAR APELDOORN

Een multi tenant kantoor gebouw in Apeldoorn op het Fizzionparc bedrijventerrein.

KOOS VORRINKHUIS LAGE VUURSCHE

Voor het Koos Vorrinkhuis in Lage Vuursche heeft MONK een visie ontwikkeld voor drie nieuwe gastenverblijven, een werkplaats en een kleine sportzaal. Koos Vorrinkhuis staat in het midden van Nederland en is gesitueerd in een bosrijke omgeving. Het is één van de 13 Nivon Natuurvriendenhuizen in Nederland.

APPARTEMENTEN HILVERSUM

Een ontwerp voor 18 appartementen aan de Achter Sint Vitus te Hilversum Op plek met historie. Nu nog een aluminium kozijnen fabriek en in het verleden onderdeel van een kolenopslag. Met een toekomst om er mooi in de binnenstad van Hilversum te kunnen wonen. Beneden- en bovenwoningen met een stallingsgarage. Inspiratie de huidige industriële architectuur. Woningen met sheddaken en daklichten. Aan de straatzijde gemetseld met de 'oude' steen, de binnengevels inclusief de woningontsluitingen en het trappenhuis zijn in hout gedetailleerd.

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

Nieuwbouw van 19 appartementen te Amstelhoek grenzend aan de Amstel.

ALEXANDER MONRO BILTHOVEN

Alexander Monro is een gespecialiseerd ziekenhuis in Bilthoven waar de nodige veranderingen gewenst zijn. Voor het schets ontwerp hebben we diverse groei varianten gemaakt.

DE LIEVELINGE VUREN

Een schetsontwerp voor een restaurant op kampeerterrein De Lievelinge.

THE CENTRAL HOOFDDORP

Voorlopig ontwerp van een multi-tenant kantoor te Hoofddorp. Met uitzicht op de startende- en landende vliegtuigen. Kantoren op het noorden en een 40 meter hoog atrium wat voor dag- en uitzicht zorgt maar ook een groene oase is. Basis voor een bijzonder energieconcept. Onderdeel van Business Garden Hoofddorp. Vier gebouwen op een verhoogd maaiveld wat een gezamenlijk terras wordt. Liggend aan een polderpark. Stedenbouwkundig ontwerp Shyam Khandekar. Landschapsarchitect Lindeloof Landschapsarchitecten. 10.000 m2 Uitwerking ontwerp 2019

THE CREATIVE HOOFDDORP

Een ontwerp voor een kantoorgebouw in Hoofddorp in samenwerking met VOID Interieurarchitecten.

PAVILJOEN WSK UTRECHT

Een nieuwe plek voor het Nederlandse biënnale paviljoen uit Milaan! De werkspoorhaven ontwikkeld zich langzaam tot Utrechts nieuwe horeca-hotspot.

SKILL CITY ROTTERDAM

SKILL CITY ROTTERDAM

SKILL CITY ROTTERDAM

SKILL CITY ROTTERDAM

SKILL CITY ROTTERDAM

SKILL CITY ROTTERDAM

SKILL CITY ROTTERDAM

SKILL CITY ROTTERDAM

SKILL CITY ROTTERDAM

SKILL CITY ROTTERDAM

SKILL CITY ROTTERDAM

SKILL CITY, De makers terug in de stad. Terwijl we onze steden ‘mixen’ voor de hoogopgeleiden en kantoorbanen, snijdt het mes voor de lager opgeleiden aan twee kanten. Het werk verdwijnt naar buiten, omdat vakmanschap en extensieve bedrijvigheid het aflegt tegen woningbouw. En een woning wordt pas betaalbaar als je ver weg zit van de voorzieningen en mogelijkheden die juist voor jou zeer toegankelijk zouden moeten zijn. Wij willen de stad weer zien als emancipatiemachine. Door een stedelijk complex toe te voegen dat als een ecosysteem functioneert om de gewone man en zijn gezin te laten floreren en groeien. Daarvoor zien wij vier pijlers: betaalbaar wonen, ruimte voor vakmanschap, bedrijfsopleiding en de stimulans en ondersteuning. Skill City, de plek waar de stad werkt voor de gewone man. In samenwerking met ECHO Urban Design, ERA Contour en Fullhouse Vastgoed

BEURSKWARTIER UTRECHT

BEURSKWARTIER UTRECHT

BEURSKWARTIER UTRECHT

BEURSKWARTIER UTRECHT

BEURSKWARTIER UTRECHT

BEURSKWARTIER UTRECHT

BEURSKWARTIER UTRECHT

Een studie voor een gebouw op het Beurskwartier in Utrecht. Wonen, werken en short-stay worden gecombineerd en zullen gemixt worden verspreid over het gebouw. In de plint maar ook op diverse andere lagen komen voorzieningen ondersteunend aan het basis programma. De plint heeft een eigen uitstraling die refereert naar de Utrechtse werfkelder in de binnenstad. In de gewelven komen diverse voorzieningen die ervoor zorgen dat de plint gaat bruisen. De grote taps toelopende trap verbind het gebouw met het aangrenzende park waardoor het gebouw een relatie aangaat met de context en niet opzichzelfstaand zal zijn.

WOONHUIS BOSCH EN DUIN

WOONHUIS BOSCH EN DUIN

WOONHUIS BOSCH EN DUIN

WOONHUIS BOSCH EN DUIN

WOONHUIS BOSCH EN DUIN

WOONHUIS BOSCH EN DUIN

WOONHUIS BOSCH EN DUIN

WOONHUIS BOSCH EN DUIN

WOONHUIS BOSCH EN DUIN

ALLES ONDER ÉÉN DAK Is het thema van dit nieuwe woonhuis in Bosch en Duin. We hebben eerst gekeken of het bestaande gebouw kon worden verbouwd maar dat bleek niet eenvoudig. Zeker niet als je in overweging neemt dat we een duurzaam huis willen maken. En rekening houdend met de wensen van onze opdrachtgevers. Een licht en modern huis! Een aan de onderzijde met hout bekleed dak. Grote overstekken zorgen voor schaduw en overdekte buitenruimtes. Twee grote vides, één bij de entree en één in de woonkamer op het zuiden. Zichtlijnen door het woonhuis heen geven op alle plekken zicht op het familieleven. En op het bos rond de woning. Stalen puien soms bekleed met hout zorgen voor veel daglicht en privacy. De omgevingsvergunning is ondertussen verleend en we zijn in bouwvoorbereiding. Start bouw voorjaar 2022.

KANTOORGEBOUW DRIEBERGEN

KANTOORGEBOUW DRIEBERGEN

KANTOORGEBOUW DRIEBERGEN

KANTOORGEBOUW DRIEBERGEN

KANTOORGEBOUW DRIEBERGEN

KANTOORGEBOUW DRIEBERGEN

KANTOORGEBOUW DRIEBERGEN

KANTOORGEBOUW DRIEBERGEN

KANTOORGEBOUW DRIEBERGEN

KANTOORGEBOUW DRIEBERGEN

Nieuwbouw kantoorgebouw Driebergen-Rijsenburg. Het huidige bedrijfsgebouw is gedateerd en niet meer te verduurzamen. De ambitie is om naast de Triodos Bank op het landgoed de Reehorst, een gelijkwaardig duurzaam gebouw te realiseren.Een groene ecologische koppeling met het landgoed. Het project wordt gerealiseerd naast het al genoemde kantoorgebouw van de Triodos Bank, de P+R en het NS station. Het gebouw is zo ontworpen en gepositioneerd op de kavel dat er ruimte wordt behouden voor groen en parkeren aan de lange zijden van het gebouw. Wij hebben ervoor gekozen om het gebouw aan de kopse kanten per laag getrapt te verspringen om zo, als het ware een ecoduct te creëren. Aan te sluiten op het landgoed De Reehorst maar ook op de woonhuizen gelegen aan de Odijkerweg. Het gebouw als ecoduct zorgt zo voor een groene verbinding van aan de oostkant het glooiende voormalige landgoed, nu Triodos Bank, naar de westkant waar woningen en weiland zijn gesitueerd. Om genoeg daglicht in het gebouw te verkrijgen zijn er inspringingen gemaakt in de zuidelijke langs gevel. Met aan de noordelijke langs gevel de verkeersruimte voor alle kantoren. De hoofdentree voor de mogelijk diverse bedrijven bevindt zich centraal in het midden van het gebouw aan de zuidelijke langs gevel. Een eigentijds, flexibel en hybride kantoorgebouw wat inspeelt op de huidige ontwikkelingen. Een duurzaam en groen gebouw, energetisch neutraal. Fase vooroverleg met de gemeente is opgestart.

HOTEL POPAL UTRECHT

HOTEL POPAL UTRECHT

HOTEL POPAL UTRECHT

HOTEL POPAL UTRECHT

HOTEL POPAL UTRECHT

HOTEL POPAL UTRECHT

HOTEL POPAL UTRECHT

Aan de rand van het Werkspoorkwartier en gelegen tegen Station Zuilen staat het voormalige Mitros kantoorgebouw. Het Werkspoorkwartier wat in transformatie is van een bedrijventerrein naar een complex en divers gebied gericht op zowel creatieve gebruikers als de huidige ondernemers. https://www.werkspoorkwartier.nl Dit gebouw staat eigenlijk op een schakelpunt tussen enerzijds het Werkspoorkwartier als de Cartesiusdriehoek waar voornamelijk woningbouw wordt gerealiseerd. https://www.cartesius-utrecht.nl/nl/home/ Het oude kantoorgebouw wordt een bijzonder hotel op een bijzondere plek. Gericht op zowel de zakelijke gast als de bezoekers van Utrecht die op een gave plek willen overnachten. Maar ook op bijvoorbeeld de bezoeker van het Nederlands Filmfestival gevestigd in de Machinerie. Elke kamer heeft een thema wat zowel te maken heeft met de plek als de culturele achtergrond van de eigenaren. Een inspirerende Arabische mix van kleuren en geuren. Daarbij kan een Afghaanse keuken niet ontbreken! Oplevering najaar 2022.

ZORGGEBOUW HINDERSTEINLAAN UTRECHT

ZORGGEBOUW HINDERSTEINLAAN UTRECHT

ZORGGEBOUW HINDERSTEINLAAN UTRECHT

ZORGGEBOUW HINDERSTEINLAAN UTRECHT

ZORGGEBOUW HINDERSTEINLAAN UTRECHT

Midden in Leidsche Rijn een oud stukje Vleuten waaronder een groot en voormalig kloostercomplex gelegen in het groen. Oude kloostertuinen met veel bomen waaronder een hoogstam boomgaard. Een klein deel van het klooster wordt getransformeerd tot een zorgcomplex voor intramurale zorg. Een warme plek voor zowel bewoner als familie. Het gebouw is gebouwd in de jaren 50 en is geen monument waardoor wij in de gelegenheid zijn om het gebouw een extra verdieping te geven met een nieuwe kap vorm. De opbouw wordt uitgevoerd met een houten gevelbekleding om zo de nieuwe toevoeging te benadrukken. Daarnaast is het dit deel zo gedetailleerd dat het als een soort stolp op het bestaande gebouw wordt geplaatst. Het gemetselde deel van het gebouw wordt hersteld en met een olikeimlaag afgewerkt.

SUPERUNIE BEESD

SUPERUNIE BEESD

SUPERUNIE BEESD

SUPERUNIE BEESD

SUPERUNIE BEESD

SUPERUNIE BEESD

SUPERUNIE BEESD

SUPERUNIE BEESD

SUPERUNIE BEESD

SUPERUNIE BEESD

SUPERUNIE BEESD

Voor een bestaand kantoorgebouw langs de A2 te Beesd zijn wij gevraagd onze visie op het nieuwe (thuis)werken te geven. Wordt het nou uitbreiden of verhuizen? Met het oog op groei in combinatie met tegelijkertijd minder werknemers op de vloer. Wij kozen voor een uitbreiding op het dak met daarbij een volledig nieuwe indeling nauw verbonden met het gebruik van het pand. Doormiddel van diverse workshops hebben wij samen met VOID interieurarchitectuur informatie gekregen van de werknemers, die betrokken werden in het gehele proces. Wij zijn opzoek gegaan naar de kwaliteiten en kansen van het gebouw en hebben deze in het nieuwe plan optimaal benut.

HOTEL JANSEN BAJESKWARTIER AMSTERDAM

HOTEL JANSEN BAJESKWARTIER AMSTERDAM

HOTEL JANSEN BAJESKWARTIER AMSTERDAM

HOTEL JANSEN BAJESKWARTIER AMSTERDAM

HOTEL JANSEN BAJESKWARTIER AMSTERDAM

HOTEL JANSEN BAJESKWARTIER AMSTERDAM

HOTEL JANSEN BAJESKWARTIER AMSTERDAM

HOTEL JANSEN BAJESKWARTIER AMSTERDAM

Op het voormalige Bijlmer Bajes terrein verreist een nieuw woon-werk gebied Bajeskwartier. Een ontwikkeling van AM met OMA, LOLA Landscape en FABRICations als ontwerpers / supervisor. In opdracht van de Alliantie en Hotel Jansen heeft Moke architecten een woongebouw ontworpen van 100 meter lang en 12 verdiepingen hoog voornamelijk voor studenten. Een deel van het gebouw wordt ingevuld door het concept Hotel Jansen. Een concept waar short-stay kamers worden aangeboden met daarbij huiskamers en in de plint een groot restaurant. Wij zijn gevraagd om het interieur te ontwerpen, dus alle kamers en clubroom en inclusief alle algemene voorzieningen waaronder het restaurant, de wasbar, sportschool in de plint. In nauwe samenwerking met Fiction Factory, Amsterdam zijn wij bezig met het zoeken naar de juiste sfeer, kleur en materiaal per ruimte. Dus samen ontwerpen en realiseren waarbij het hergebruik van materialen leidend is. Oplevering voorjaar 2023.

HUB ALKMAAR

HUB ALKMAAR

HUB ALKMAAR

HUB ALKMAAR

HUB ALKMAAR

HUB ALKMAAR

HUB ALKMAAR

HUB ALKMAAR

HUB ALKMAAR

HUB ALKMAAR

HUB ALKMAAR

HUB ALKMAAR

HUB ALKMAAR

Nieuwbouw Campus HUB Alkmaar. Bettyblocks groeit. Nieuwbouw van 40 studio’s en 218 appartementen waarvan 30% in de sociale sector wordt gerealiseerd. Woningen en studio’s deels ook voor de medewerkers van Bettyblocks. De bedrijfswoning opnieuw uitgevonden! Gemeenschappelijke voorzieningen onder een opgetild groen maaiveld. Kantoor m2 die flexibel indeelbaar zijn en simpel ook weer kunnen worden getransformeerd naar woningen en vice versa. Hybride houtconstructie. Opdrachtgever: Bettyblocks / Bro Vastgoed. Realisatie: 2021.

SCHEPERSVELD HOLLANDSCHE RADING

SCHEPERSVELD HOLLANDSCHE RADING

SCHEPERSVELD HOLLANDSCHE RADING

SCHEPERSVELD HOLLANDSCHE RADING

SCHEPERSVELD HOLLANDSCHE RADING

SCHEPERSVELD HOLLANDSCHE RADING

SCHEPERSVELD HOLLANDSCHE RADING

SCHEPERSVELD HOLLANDSCHE RADING

SCHEPERSVELD HOLLANDSCHE RADING

Een nieuw ontwerp voor een particuliere woning ook op het Schepersveld te Hollandsche Rading! We mogen voor een opdrachtgever nog een keer zijn eigen huis ontwerpen en bouwen. Hetzelfde (bouw)team gaat hiermee aan de slag. Volledig in hout, super duurzaam en circulair. Gevels zijn uitgewerkt met zwarte Shou Sigu Ban houten delen. Het interieur m.b.v. op lokatie gezaagd Douglas hout. Start bouw oktober 2021.

MACHINERIE UTRECHT

MACHINERIE UTRECHT

MACHINERIE UTRECHT

MACHINERIE UTRECHT

MACHINERIE UTRECHT

MACHINERIE UTRECHT

MACHINERIE UTRECHT

MACHINERIE UTRECHT

MACHINERIE UTRECHT

MACHINERIE UTRECHT

MACHINERIE UTRECHT

Machinerie de creative hotspot voor film- en beeldcultuur. MONK Architecten ontwierp het duurzame gebouw dat wordt gevestigd in een oude apparatenfabriek in het Werkspoorkwartier, vlakbij NS-station Zuilen. In het najaar van 2022 start de bouw. De opening vindt plaats in het najaar van 2023. Nooit eerder had beeld zo’n prominente plek in ons leven. En nooit eerder was de invloed van beeld op onze cultuur zo sterk. De technologische ontwikkelingen bieden veel kansen om onze beeldcultuur te verrijken. Om beeldmakers en publiek hiervoor een plek te bieden, bundelen de drie Utrechtse instituten FOTODOK, Hoogt in Transitie (HIT) en het Nederlands Film Festival (NFF) hun krachten. Zij namen het initiatief voor de Machinerie, de nieuwe creatieve hotspot die Utrecht nu nog mist. Makers en publiek werken hier met beeld, wisselen kennis uit over beeld en kijken naar beeld. Het gebouw van de Machinerie bestaat uit filmzalen, expositieruimtes, ateliers, flexplekken en horeca. Het innovatieve, kwalitatief hoogwaardige programma van de Machinerie verbindt beeldmakers en bezoekers met elkaar. Educatieve activiteiten en talentbegeleiding geven hen de kans om zich te ontplooien en hun talenten te ontwikkelen, om zo de beeldcultuur te versterken. Naast FOTODOK, HIT en het NFF krijgen ook andere partijen een plek in de Machinerie, zoals kunstcollectief Monobanda, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, De Maakruimte, animatiestudio’s Skelter, Frame Order, Job, Joris & Marieke, Stichting Creative Coding Utrecht en INDYVIDEO. De partijen waarmee al deze organisaties en bedrijven samenwerken, kunnen flexplekken en ruimtes huren in het pand. Het programma is gebaseerd op vier pijlers. Met 'De maatschappij, dat zijn wij' worden visuele verhalen verteld die een nieuw perspectief bieden op actuele maatschappelijke thema’s. In het kader van 'Leren door te doen' worden workshops over het visuele vak gegeven aan een uiteenlopend publiek, van kinderen tot professionals. Met de pijler 'De Machinerie bouwen we samen' delen makers hun motieven, inspiratiebronnen en werkwijzen met het publiek in workshops, lezingen en Q&A’s en geeft het publiek op zijn beurt waardevolle input. De laatste pijler is 'Innovatie en kruisbestuiving'. Hiermee wordt talent uit de visuele sector geholpen om zich te ontwikkelen door middel van kruisbestuiving met andere makers, nieuwe disciplines en samenwerkingen met beeldexperts uit binnen- en buitenland. Zo profiteren Utrechters van deze nieuwe creatieve hotspot én zetten we Utrecht nationaal en internationaal op de kaart.

OPDUIN SCHOORL

OPDUIN SCHOORL

OPDUIN SCHOORL

OPDUIN SCHOORL

OPDUIN SCHOORL

OPDUIN SCHOORL

OPDUIN SCHOORL

OPDUIN SCHOORL

OPDUIN SCHOORL

OPDUIN SCHOORL

OPDUIN SCHOORL

OPDUIN SCHOORL

Een ontwerp voor een particuliere woning te Schoorl.

CROESELAAN UTRECHT

CROESELAAN UTRECHT

CROESELAAN UTRECHT

CROESELAAN UTRECHT

CROESELAAN UTRECHT

CROESELAAN UTRECHT

CROESELAAN UTRECHT

CROESELAAN UTRECHT

CROESELAAN UTRECHT

CROESELAAN UTRECHT

Op de hoek van de Croeselaan en Vondellaan te Utrecht, in het voormalige pand van Scheer & Foppen komen nieuwe appartementen. Het plan bevat vier bouwlagen waarvan de begane grond wordt verbouwd tot appartementen, een fietsenstalling en een commerciële ruimte. In de bouwlagen met een extra opbouw komen ook appartementen. De groene gevel komt voor de huidige bakstenen gevel, waar de huidige openingen worden gehandhaafd. Naast de huidige openingen worden er nog extra toegevoegd om alle appartementen van voldoende daglicht te kunnen voorzien. De kozijnen worden uitgevoerd als bloemkozijn, die refereren naar het huidige gevelbeeld. De plint, met diverse functies, krijgt een variërende verschijningsvorm. De plint wordt uitgevoerd in gepoedercoat aluminium met een onregelmatig ritme in profilering die wonen met retail onderscheid. Ditzelfde materiaal komt terug in de bloemkozijnen van de groene gevel en de gevel van de opbouw waardoor het gebouw een geheel vormt.

DE TRAP CENTRAAL ZWOLLE

DE TRAP CENTRAAL ZWOLLE

DE TRAP CENTRAAL ZWOLLE

DE TRAP CENTRAAL ZWOLLE

DE TRAP CENTRAAL ZWOLLE

DE TRAP CENTRAAL ZWOLLE

DE TRAP CENTRAAL ZWOLLE

De trap centraal stellen in een leeg kantoorgebouw te Zwolle. Verbinding leggen tussen gebruikers in twee kantoorvolume's. Een trap is meer dan alleen een verbinding. Het is een ontmoetingsplek, een overleg plek een zitplek, een plek waar je kan kijken en kan worden gezien. De trap begint buiten als nieuwe aanzet in een veranderende omgeving. Waar nu vooral wordt gewoond in plaats van gewerkt. De trap geeft, naast toegang aan de gebruikers, ook de mogelijkheid om extra functies zoals een sportschool toe te voegen aan het gebouw. De trap als kunstwerk.

SCHUURWONING CULEMBORG

SCHUURWONING CULEMBORG

SCHUURWONING CULEMBORG

SCHUURWONING CULEMBORG

SCHUURWONING CULEMBORG

SCHUURWONING CULEMBORG

SCHUURWONING CULEMBORG

SCHUURWONING CULEMBORG

SCHUURWONING CULEMBORG

SCHUURWONING CULEMBORG

SCHUURWONING CULEMBORG

SCHUURWONING CULEMBORG

Een ontwerp voor een particuliere woning in Culemborg. Gesitueerd aan de Goilberdingerdijk die grenst aan de uiterwaarden. De buurman is het cultureel erfgoed fort werk aan t'spoel met het door Monk eerder ontworpen Forthuis. We hebben getracht de schuurwoning zo te ontwerpen dat het familie is met het Forthuis. Door het volume te boetseren, is er een sculpturaal gebouw ontstaan.

POLDER BADHOEVEDORP

POLDER BADHOEVEDORP

POLDER BADHOEVEDORP

POLDER BADHOEVEDORP

Studieopdracht. Mixed-use, wonen en werken langs de A9 met uitzicht op Schiphol.

FIZZIONPARC APELDOORN

FIZZIONPARC APELDOORN

FIZZIONPARC APELDOORN

FIZZIONPARC APELDOORN

FIZZIONPARC APELDOORN

FIZZIONPARC APELDOORN

FIZZIONPARC APELDOORN

Het FizzionParc in Apeldoorn ontwikkelt zich verder op de plek waar 50 jaar geleden het Philips Electrologica complex werd gebouwd. Vanuit het heden en de actuele vraag naar bedrijfsruimte hebben we voor Merin een toekomstbestendige uitwerking gemaakt voor het FizzionParc. Twee gebouwen uit de Philips tijd, Oak en Sequoia, vormen de “wanden” van het plangebied. Daarbinnen wordt een park aangelegd met hierin nieuw te realiseren kantoorpaviljoens. Het FizzionParc wordt niet traditioneel verkaveld. De kavels zijn zo groot als de omtrek, footprint, van het gebouw dat erop komt. Deze footprints hebben geen vaste afmeting en kunnen naar wens worden bepaald. Het parkeren wordt op het park centraal geregeld. De ruimte rondom de kantoorpaviljoens wordt aangelegd als tuin waar de gebruikers gezamenlijk gebruik van kunnen maken. Het gebruik, beheer en onderhoud van het park worden ondergebracht in een parkmanagement. Om de kwaliteit en leefbaarheid van het gebied te waarborgen hebben we een aantal randvoorwaarden opgesteld voor de architectuur, uitstraling en materialisatie. Deze randvoorwaarden zorgen voor een samenhang en herkenbaarheid op FizzionParc en bieden toch ruimte voor variatie. Het FizzionParc wordt ontwikkeld tot een uniek kantorenpark in Apeldoorn. De combinatie van bestaande bouw, samen met de ontwikkeling van nieuwe kantoorpaviljoens zorgen voor een divers aanbod in kantoorruimte- en gebouwen.

CEDAR APELDOORN

CEDAR APELDOORN

Een multi tenant kantoor gebouw in Apeldoorn op het Fizzionparc bedrijventerrein.

KOOS VORRINKHUIS LAGE VUURSCHE

KOOS VORRINKHUIS LAGE VUURSCHE

KOOS VORRINKHUIS LAGE VUURSCHE

KOOS VORRINKHUIS LAGE VUURSCHE

Voor het Koos Vorrinkhuis in Lage Vuursche heeft MONK een visie ontwikkeld voor drie nieuwe gastenverblijven, een werkplaats en een kleine sportzaal. Koos Vorrinkhuis staat in het midden van Nederland en is gesitueerd in een bosrijke omgeving. Het is één van de 13 Nivon Natuurvriendenhuizen in Nederland.

APPARTEMENTEN HILVERSUM

APPARTEMENTEN HILVERSUM

APPARTEMENTEN HILVERSUM

APPARTEMENTEN HILVERSUM

APPARTEMENTEN HILVERSUM

APPARTEMENTEN HILVERSUM

APPARTEMENTEN HILVERSUM

APPARTEMENTEN HILVERSUM

APPARTEMENTEN HILVERSUM

APPARTEMENTEN HILVERSUM

APPARTEMENTEN HILVERSUM

Een ontwerp voor 18 appartementen aan de Achter Sint Vitus te Hilversum Op plek met historie. Nu nog een aluminium kozijnen fabriek en in het verleden onderdeel van een kolenopslag. Met een toekomst om er mooi in de binnenstad van Hilversum te kunnen wonen. Beneden- en bovenwoningen met een stallingsgarage. Inspiratie de huidige industriële architectuur. Woningen met sheddaken en daklichten. Aan de straatzijde gemetseld met de 'oude' steen, de binnengevels inclusief de woningontsluitingen en het trappenhuis zijn in hout gedetailleerd.

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

MIJDRECHTSE ZUWE AMSTELHOEK

Nieuwbouw van 19 appartementen te Amstelhoek grenzend aan de Amstel.

ALEXANDER MONRO BILTHOVEN

ALEXANDER MONRO BILTHOVEN

ALEXANDER MONRO BILTHOVEN

ALEXANDER MONRO BILTHOVEN

ALEXANDER MONRO BILTHOVEN

ALEXANDER MONRO BILTHOVEN

ALEXANDER MONRO BILTHOVEN

ALEXANDER MONRO BILTHOVEN

ALEXANDER MONRO BILTHOVEN

ALEXANDER MONRO BILTHOVEN

Alexander Monro is een gespecialiseerd ziekenhuis in Bilthoven waar de nodige veranderingen gewenst zijn. Voor het schets ontwerp hebben we diverse groei varianten gemaakt.

DE LIEVELINGE VUREN

DE LIEVELINGE VUREN

DE LIEVELINGE VUREN

DE LIEVELINGE VUREN

DE LIEVELINGE VUREN

DE LIEVELINGE VUREN

DE LIEVELINGE VUREN

DE LIEVELINGE VUREN

DE LIEVELINGE VUREN

DE LIEVELINGE VUREN

Een schetsontwerp voor een restaurant op kampeerterrein De Lievelinge.

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

THE CENTRAL HOOFDDORP

Voorlopig ontwerp van een multi-tenant kantoor te Hoofddorp. Met uitzicht op de startende- en landende vliegtuigen. Kantoren op het noorden en een 40 meter hoog atrium wat voor dag- en uitzicht zorgt maar ook een groene oase is. Basis voor een bijzonder energieconcept. Onderdeel van Business Garden Hoofddorp. Vier gebouwen op een verhoogd maaiveld wat een gezamenlijk terras wordt. Liggend aan een polderpark. Stedenbouwkundig ontwerp Shyam Khandekar. Landschapsarchitect Lindeloof Landschapsarchitecten. 10.000 m2 Uitwerking ontwerp 2019

THE CREATIVE HOOFDDORP

THE CREATIVE HOOFDDORP

THE CREATIVE HOOFDDORP

THE CREATIVE HOOFDDORP

THE CREATIVE HOOFDDORP

THE CREATIVE HOOFDDORP

THE CREATIVE HOOFDDORP

THE CREATIVE HOOFDDORP

Een ontwerp voor een kantoorgebouw in Hoofddorp in samenwerking met VOID Interieurarchitecten.

PAVILJOEN WSK UTRECHT

PAVILJOEN WSK UTRECHT

PAVILJOEN WSK UTRECHT

PAVILJOEN WSK UTRECHT

PAVILJOEN WSK UTRECHT

PAVILJOEN WSK UTRECHT

PAVILJOEN WSK UTRECHT

PAVILJOEN WSK UTRECHT

PAVILJOEN WSK UTRECHT

PAVILJOEN WSK UTRECHT

PAVILJOEN WSK UTRECHT

PAVILJOEN WSK UTRECHT

Een nieuwe plek voor het Nederlandse biënnale paviljoen uit Milaan! De werkspoorhaven ontwikkeld zich langzaam tot Utrechts nieuwe horeca-hotspot.